Türkiye’deki tüm Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin katılabildiği ve yine öğrenciler tarafından organize edilen en büyük ulusal kongre niteliği taşıyan 10. Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK), 10 Mart 2014 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Kongreye üniversitemizi ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümümüzü temsilen Computer Society öğrenci topluluğu olarak 2 otobüsle katıldık. Bilişim ve Bilgisayar Mühendisliği ile ilgili alanlarda sunumlar yapılan BİLMÖK’ün son kısmında ise 2015’te yapılması planlanan kongrenin, 11.BİLMÖK Adaylık Sunumları yer aldı.
11.BİLMÖK’ü düzenlemeye aday olan üniversiteler Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi oldu. Adaylık sunumlarının yapılmasının ardından, kongreye katılmış olan üniversitelerin resmi katılımcılarının vermiş oldukları oylarla yapılan seçimde Ankara Üniversitesi Computer Society ve Ankara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü olarak 11.BİLMÖK’ü düzenlemeye hak kazandık.
11.BİLMÖK Organizasyon komitesi başkanı, Bilgisayar Mühendisliği Bölümümüz Öğrenci Temsilcisi Yiğiter Yelkovan olurken, Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcıları Computer Society Yürütme Kurulu Başkanı Ömer Faruk Atasoy, Computer Society Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Guzoğlu ve Computer Society Saymanı Ali Deniz Altun, komite üyeleri ise Computer Society üyelerinden oluşmuş oldu.
Ayrıca 11.BİLMÖK Yürütme Kurulu üyeliği için yapılan başka bir seçim sonucunda Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğrencimiz ve Computer Society üyemiz İrem Doğan yürütme kurulu üyeliğine seçildi.
2015 yılında Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi, Ankara Üniversitesi Computer Society ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından ortaklaşa düzenlenecektir.
Seneye Ankara Üniversitesi’nde buluşmak dileğiyle….