Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Bilgisayar Topluluğu, Üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde 11 Aralık 2015 tarihinde ASELSAN’a teknik bir gezi düzenlemiştir.
40 kadar öğrencimizin katıldığı bu geziye bölümümüz öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Gazi Erkan Bostancı, Öğr. Gör. Pejman Panahi ve Arş. Gör. Metehan Ünal da eşlik etmişlerdir.
ASELSAN günümüzde Türkiye’nin savunma elektroniği alanında her türlü ihtiyacın karşılandığı ve projelerin geliştirildiği bir kurumdur.
Yapılan teknik gezide ASELSAN’ın kurulduğu günden bugünlerine geliş süreçlerinin tanıtımı yapılmış ve ASELSAN Macunköy Yerleşkesi, M. Hâcim Kamoy Üretim Holü gezilerek bazı askeri taarruz ve savunma sistemlerinin yapılma ve üretim aşamaları gözlemlenmiştir.
Bu teknik gezinin düzenlenmesi hususunda Ankara Üniversitesine ve Mühendislik Fakültesine teşekkür ederiz.
HLL_0947