Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Bilgisayar Topluluğu ve Python Türkiye Ekibi’nin ortak çalışmaları sonucunda 19 Aralık 2015 tarihinde Eczacılık Fakültesi 50. Yıl Salonunda “Big Data 2015” Konferansı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Sayın İman Askerbeyli’nin yaptığı açılış konuşmasından sonra başlayan konferansın ilk sunumunu Abdullah Çetin Çavdar, “Big Data Ekosistemi” üzerine gerçekleştirdi. Daha sonra değerli konuşmacımız Ümit Vardar, “MongoDB” konulu konuşmasını yaptı. Oldukça samimi ve dolu dolu geçen konuşmalardan sonra öğle arası verildi. Konferans, öğleden sonra değerli konuşmacılarımız Hüseyin Mert & Atıf Ceylan’ın “PostgreSQL” ve “Elastic Search” konulu konuşmaları ile son buldu. Organizasyonun hazırlanmasında katkılarını esirgemeyen topluluk danışmanımız Prof. Dr. Sayın Baki Koyuncu’ya, organizasyonun düzenlenmesi hususunda ortaklaşa çalıştığımız Python Türkiye Ekibine, küçük aksiliklerde hep yanımızda olan Ankara Üniversitesi öğretim üyelerine, çalışanlarına ve her zaman bir arada çalıştığımız tüm topluluk üyelerimize topluluğumuz adına teşekkür ediyoruz.